Glaucom congenital

Glaucomul congenital este o hipertensiune ocularã care existã de la naştere. Glaucomul este o boala grava, care afecteaza progresiv nervul optic, in cazurile severe ducand chiar la „moartea” acestuia.
Glaucomul este una dintre cele mai bine investigate boli oculare, şi totuşi, este încã una dintre cele mai periculoase. Glaucomul congenital este o boala rara (un caz la 10.000 de nou-nascuti), dar foarte grava.
De aceea, depistarea precoce este atât de importantã pentru prevenirea pierderii vederii. Glaucomul la copil este mult mai grav decat la adult.
Glaucomul congenital (care este prezent de la nastere) si glaucomul infantil (care apare in primii ani de viata) se trateaza doar chirurgical, si nu medicamentos.
Primele simptome care apar sunt: fotofobia, lãcrimarea şi blefarospasmul*. Se observã şi o creştere globalã de volum a globului ocular (buftalmie).
Glaucomul netratat duce la orbire prin atrofierea nervului optic, datoratã creşterii presiunii în interiorul ochiului şi comprimarea acestuia.
Stiati! … Glaucomul congenital primar precoce apare mai frecvent la baietei decat la fetite (in 65% din cazuri), este bilateral in 70% din cazuri, iar semnele de boala apar de obicei inainte de sase luni? S-au inregistrat insa cazuri de aparitie chiar de la nastere sau mai tarziu.
Trebuie sã ştiţi cã: un nerv deteriorat nu mai poate fi “ reparat ”, dar… nervii sãnãtoşi pot fi protejaţi ! Aşa cã… este OBLIGATORIU controlul preventiv!

* blefarospasm = contracţie spasmodicã a muşchiului orbicular

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s