Când ochiul este supus unor solicitări…

   care îi depăşesc aptitudinile fiziologice naturale apar modificări de natură funcţională care determină o: OBOSEALĂ VIZUALĂ (ASTENOPIE)
Următorii factori pot cauza oboseala vizuală:
Simptomele astenopiei sunt:
Tratamentul raţional al astenopiei trebuie să se bazeze pe înlăturarea cauzelor. Este imperios necesar să se acţioneze asupra:
– factorilor oculari – prin mijloace optice (ochelari – photo source: Nadya Peek’s photostream  … si ochelari – photo source LWY’s photostream– factorilor ambientali – prin îmbunătăţirea microclimatului şi a condiţiilor de iluminat (este bine ca lumina sa vina din stanga si sa fie suficienta);
– factorilor constituţionali.
Deoarece faza de creştere reprezintă o perioadă critică, din punct de vedere nutriţional, trebuie să se asigure un aport adecvat de vitamine necesare evoluţiei şi dezvoltării funcţiei vizuale.

Reclame

2 responses to “Când ochiul este supus unor solicitări…

  1. A fost descoperita o gena de catre oamenii de stiinta din Marea Britanie si in curand vom spune la revedere ochelarilor.

    Milioane de oameni ar fi astfel scutiti de inconvenientele care apar odata cu miopia, dar vor scapa totodata si de costurile pentru lentile de contact, ochelari si operatii cu laser.

    • Articolul „Miopia va fi tratata cu picaturi” este foarte interesant, dar… oboseala oculara va ramane o problema pentru mult timp. Picaturi „miraculoase” ni se promit de 1000 de ani. Si totusi… avem boli precum cancerul, HIV-ul etc netratabile complet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s