Miopia 2

Tratamentul: Medical – este ineficient, dar util in complicaţiile miopice. Chirurgical (keratotomia cu laser) – utilă pentru cazurile cu până la 7-8 dioptrii; această operaţie poate fi: – clasică; – scleroplastia; – operaţia focală – scoaterea cristalinului.
Corecţia optică – cu lentile divergente sau concave (-). Se va prescrie lentila cu valoarea dioptrică cea mai mică care îi conferă pacientului o acuitate vizuală maximă. Ochelarii trebuie purtaţi permanent. Aceasta corectie optică se poate face cu: a) lentile aeriene. La adulţii sub 30 ani se va face o corecţie conform gradului miopiei. Pacienţii peste 30 de ani nu vor suporta o corecţie optică totală la miopii de peste 3 dpt dacă nu au purtat ochelari până la această vârstă şi în aceste cazuri se va da o subcorecţie pentru distanţă dar cu acuitate vizuală bună cu corecţie la aproape. b) lentile de contact (indicaţie majoră în caz de miopie forte).
Inaintea prescrierii corecţiei optice pentru un miop este necesară efectuarea unui examen complet efectuat într-un cabinet de optometrie/oftalmologic.
Pentru miopiile mici şi medii este aceiaşi corecţie pentru aproape şi departe. Pentru miopiile mari şi foarte mari – cu 4 dioptrii mai puţin decât pentru cea de aproape. Unii autori practică o subcorecţie, iar alţii utilizează chiar lentile bifocale (cu sau fără atropină) considerând că acomodaţia prelungită accentuează miopia.

ATENTIE, PARINTI! Este gresita ideea ca trebuie menajata vederea copilului miop si ca urmare el nu trebuie indreptat spre meserii care solicita vederea. Este fals! Copiii miopi trebuie dirijati spre meserii care chiar folosesc intens ochii, precum proiectarea, calculatoarele, desenul, spre meserii de ceasornicar si bijutier. Alta este contraindicatia. Copilul miop nu trebuie sa faca eforturi fizice mari, sa ridice greutati sau sa faca sporturi de performanta.
Niste obligatii trebuie scrise cu litere de foc: imediat dupa nastere, in maternitate, sugarului trebuie sa i se faca un control oftalmologic, fiindca se pot descoperi unele boli oftalmologice congenitale, care necesita o interventie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s